Demokratske institucije im se možda raspadaju, ali kulinarske su čini se jače nego ikad. Američka reprezentacija upravo je pobijedila na najprestižnijem svjetskom natjecanju ove vrste, Bocuse d’Or u Lyonu. Iako su im godinama mentori i selektori slavni Thomas Keller i Daniel Boulud, Amerikanci su, pišu gastro portali, na ovogodišnjem Bocuse d’Or imali nula šanse za pobjedu. Bilo je pitanje mogu li se probiti u zadnja kola, a kamoli osvojiti zlato. Štoviše, Bocuse d’Or se u SAD-u donedavno nije cijenio ni približno koliko je cijenjen u Europi. Iako su finala natjecanja euforične priredbe na kojima publika navija kao na utakmicama, Amerikancima je Bocuse d’Or elitističko natjecanje koje je teško medijski pratiti, jela nisu jako lijepa i nema naracije na koju su navikli u Iron Chefu, Chopped ili Top Chefu. Nakno što su osvojili prvo zlato u povijesti na ovom natjecanju, možda im postane zanimljivije. Pobjedu su SAD-u donijeli chefovi Matthew Peters i Harrison Turone, obojica veterani kuhinje Kellerova njujorškog restorana Per Se. Drugo mjesto osvojili su Norvežani a treće Islanđani.
Watch #TeamUSA react to its GOLD @bocusedor win! 🥇🎉 📹: @chef_keller #bocusedor pic.twitter.com/f84p1aIoSD
— Williams Sonoma (@WilliamsSonoma) January 25, 2017
#bocusedor2017 #Bocusedor #USA #Chef #USATeam #food #Cuisine #gastronomie #Gastronomia 🏆 pic.twitter.com/tZjqw28Bxz
— NichOlS (@NiChOlsTALBOT) January 25, 2017