Terasa Esplanadina Le Bistroa dobar je dio dana u hladu. Negdje do dva. Onda sa zapada počne prodirati sunce, od kojeg se u srpnju i kolovozu gosti štite velikim suncobranima, dok se u ovo doba godine naprosto sunčaju. Tako se u ponedjeljak u rano popodne više od stotinjak uzvanika sunčalo ispred Esplanade, gdje je predstavljen novi, proljetni jelovnik Le Bistroa, gastronomski daleko najboljeg zagrebačkog bistroa.
Na novom se meniju nalazi čitav niz zanimljivih jela, poput kvarnerskih škampa s kadaifom, marinirane skuše s kvinojom, rakovice s tapiokom i bosiljkom, quichea sa šparogama i tartufima, i trilje kamenjarke s marmeladom od komorača i šafrana te confita od sipe.
Novi Bistroov meni ponovo podiže ljestvicu ambicija i kvalitete ovog odličnog restorana. Na današnjem je ručku Le Bistro predstavio svoje važne dobavljače, poput maslinovih ulja Belić te vinarija Tomac, Franković, Korak i Tomaz.
Osobito je važno da je na prezentaciji sudjelovao i predstavnik WWF a za Hrvatsku. Esplanade naime, želi poštovati načela održivosti u nabavi svježih sastojaka, pri čemu su ribe i rakovi najosjetljiviji. Stoga nas je zaista razveselilo što najbolji zagrebački hotel aktivno surađuje s WWF-om.