Velika slovenska chefica Ana Roš Glasu Istre je potvrdila da iduće godine u Savudriji otvara restoran.
Glas Istre s Anom Roš je razgovarao na Weekend Food Festivalu u Rovinju na kojem chefica Hiše Franko sudjeluje kao panelistica i predavačica.
Istarski restoran Ane Roš, kako je rekla, trebao bi se početi materijalizirati nakon potpisivanja ugovora što je “95 posto sigurno”, u luksuznom resortu Petram Resort & Residences u Savudriji.
Restoran će imati bitno drugačiji koncept od Hiše Franko. Gospođa Roš najavljuje drugi pogled na gastronomiju, opuštenijeg restoranskog tipa, namijenjenu ljudima na odmoru”, bez puno sljedova, s ležernijim prezentacijama, atmosferom za izlaske, slično velikom restoranskom gastrotainment brendu Zuma.
Restoran bi se trebao otvoriti na više od 100 metara dugom infinity bazenu resorta u Savudriji, s pogledom na Piran, Trst i Dolomite. Kuhanje u savudrijskom restoranu Ane Roš oslanjat će se na istarske namirnice i tradicije s filozofijom lokalnosti Hiše Franko.
Petram Resort and Residences iza kojeg kao investitor stoji srpski kralj šećera Miodrag Kostić, jedno je od najvećih ulaganja u hrvatskoj hotelijerskoj industriji. Obuhvaćat će 55 luksuznih turističkih vila, 179 apartmana za odmor i 18 stanova.