Nakon što je ovoga ljeta napustio superpopularni projekt restorana Barbieri’s koji je u zagrebačkom Kaptol Centru pokrenuo s Franom Barbierijem, chef Andrej Barbieri preuzeo je posao chefa konzultanta u otvaranju prvog hrvatskog restorana u Kataru, bistroa Qavanna u Dohi.
Poslije nekoliko mjeseci ozbiljnih priprema, Qavanna je danas otvorena u jednom od najluksuznijih shopping mallova u Dohi, uređena kao zelena mediteranska oaza u pustinji, sa sedamdesetak mjesta i modernim menijem koji spaja klasičnu bistrologiju s tradicionalnijim hrvatskim mediteranskim okusima, u jelima kao što su njoki od buče sa šugom od janjetine ili krčke šurlice s pestom od bosiljka i tikvica.
https://www.instagram.com/p/BcAxAHThikA/?taken-by=qavanna
Opisi jela na meniju Qavanne, zapravo su male priče o hrvatskoj gastronomiji i kulturi hrane. Pa tako u opisu jela od škampa na žaru s pečenim sirom i pestom piše: “svaka kuća uz more ima dobar sir. Škampi su tradicionalni ulov u hrvatskom primorju i ovo jelo predstavlja gourmet stranu radničke kuhinje”. Qavanna drži i istarska maslinova ulja i poslužuje hrvatsku kavu.
Ovaj Barbierijev angažman izvrsna je promocija hrvatske gastro scene na bogatom katarskom tržištu. Restoran Barbieri’s čije je prve menije i koncept postavljao Andrej Barbieri, nedavno je preuzeo sjajni Maltežanin i naturalizirani Zagrepčanin Jeffrey Vella.