Affogato je jedan od genijalnijih izuma talijanske cafe kulture. Razlog popularnosti affogata je činjenica da su Talijani svojom poznatom vještinom smislili kako sa samo dva sastojka, u jednoj šalici dobiti dva užitka: vrući espresso i hladni gelato. Gorčinu kave i slatku kremastu divotu sladoleda.
aROMA Gelato Experience, brend koji zadnjih godina duhovito i vrlo efikasno mijenja našu kulturu gelata, upravo je predstavio novi proizvod Affogato u kornetu, izum koji se po ingenioznosti može mjeriti sa samim affogatom. Nije riječ o novom okusu sladoleda inspiriranom affogatom već doslovno o affogatu koji nosite u kornetu i možete uživati u njemu bilo gdje.
Tajna aROMA Affogata u kornetu je posebna tehnika pripreme čokolade, kojom je kornet obložen iznutra i izvana. Čokolada je obrađena i ohlađena tako da se vrući espresso u kornet može točiti ravno iz cafe aparata, a onda na njega dolazi kuglica ručno rađenog sladoleda. aROMA Gelato Experience sve sladolede radi od prirodnih sastojaka, a Affogato u kornetu rade s Illy kavom.
Vrući espresso, fina čokolada, hrskavi kornet i bogati hladni gelato. Probajte zamisliti originalniji način za uživanje u sladoledu ovoga ljeta. aROMA Gelato Experience ovih su dana na Fashion Weeku u Zagrebu počeli svoju veliku hrvatsku turneju na kojoj će predstaviti niz novosti. Stay tuned.