Baccalà della Mamma stara je tvrtka iz Višnjana, nastala iz konobe Milena osnovane 1986. godine. Legenda kaže da su gosti toliko voljeli Milenin bakalar da je konoba s vremenom prerasla i u manufakturu delikatesa od bakalara. Danas smo u susjedskom supermarketu kupili Mammin bakalar Tartufino. Koji je nažalost grozan.
[adsense_content_v2]
Loše jelo s tartufima prepoznat ćete po nepogrešivo iritantnoj kombinaciji plastičnih, mirisom benzina prožetih kvaziaroma tartufa i brutalnog mirisa sirovog češnjaka tipičnog za ulje od tartufa. Ne znamo što Mamma stavlja u bakalar Tartufino, ali kladili bismo se na sintetizirano ulje od tartufa.
Bakalar Tartufino posve je nejestiv ako niste ljubitelj umjetnih aroma tartufa; bakalar Tartufino jednako je loš proizvod kao razni čipsovi s tartufima ili nesretne tartufate. Uostalom, teglica od 90 grama košta samo 22 kune, što je vjerojatno najdrastičnija devalvacija vrijednosti tartufa u Istri.
O Tartufinu bi bilo besmisleno pisati da se ne radi o masovno dostupnom proizvodu koji baš duboko kompromitira tartufe, jedan od najvažnijih hrvatskih i istarskih gastronomskih sastojaka.