Batak Grill, najveći hrvatski lanac roštiljarni, lani je uoči početka drugog lockdowna na svoj meni uveo dva burgera. Pola godine kasnije, poslije završetka drugog lockdowna, Batak je otvorio svoj prvi specijalizirani restoran za burgere.
Radi se o Batak Burger Baru, koji od prije desetak dana radi u Zaprešiću u ulici Alojzija Stepinca, blizu centra ovog gradića kraj Zagreba. Batak Burger Bar zasad nudi osam vrsta burgera u većim ili manjim formatima (king ili queen).
Startni burger zove se Ziheraš. Tu su zatim Tipični Amer s American BBQ umakom, Kaj brie š s brie sirom i rukolom, Daj mi Jacky s umakom od whiskeya, pa još pileći, vegetarijanski i mali burger.
Cijene se kreću od 62 kune za Ziheraš king do 32 kune za mali burger, koji se prodaje samo u queen izdanju. Uz burgere, batak Burger Bar nudi sedam posebnih umaka, pa BBQ rebarca, BBQ krilca, i salatu s piletinom, kao i četiri vrste krumpirića.
Svi Batkovi burgeri peku se na pravom roštilju na drva. Batak Burger Bar još je jedna ekstenzija iznimno inteligentno vođene ugostiteljske korporacije, koja je usprkos pandemiji unatrag godinu dana zabilježila značajnu ekspanziju i po broju restorana i po ulasku u nove žanrove.