Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bečki, tartar biftek, carpaccio, juha od kukuruza i pita od jabuka najfinija su jela Esplanadina a la cartea za van

esplanade-dostava

Zagrebačka Esplanade prije nekoliko je tjedana uvela a la carte drive in. To znači da gost treba nazvati hotel, naručiti s posebnog a la carte menija i za pola sata pokupiti hranu sa stražnjeg ulaza u hotel.

A la carte meni sastoji se od niza Esplanadinih bistronomskih hitova. Riječ je definitivno o najboljem bistro jelovniku za van u Zagrebu, kako zbog izbora jela i kuhanja, tako i zato što većina jela odlično podnosi dostavu.

Uzmimo za primjer bečki šnicl s bogatim, kremastim pire krumpirom. Bečki je kod kuće bio jednako napuhan i hrskav kao u restoranu, jer je bio ispravno pohan, a ispravno pohanim jelima ne smeta ako se konzumiraju 45 minuta nakon što su pohana. Pire krumpir bio je upravo savršen: pire je jednako podesan za van, baš kao što je pomfrit nepodesan za van, jer se uvijek upari.

esplanade-carpaccio

Tartar biftek spada među najbolje u Zagrebu i Hrvatskoj: tartar biftek kao i carpaccio idealna je hrana za van. Esplanadin goveđi carpaccio obogaćen je mariniranim ljubičastim lukom.

Juhe su, također, vrlo dobar format za van, pod uvjetom da ih poslužite tople (mi smo naše držali na toplom, u pećnici na šezdeset stupnjeva). Krem juha od kukuruza i krem juha od čičoka bile su besprijekorno, baršunasto glatke i pune okusa, dok je goveđa juha s vrlo mnogo rezanaca imala onaj domaći, rustikalni štih kakav se zapravo očekuje od tako tradicionalnog, starinskog jela.

esplanade-pita-jabuke

Prilično raskošnu Esplanadinu večeru za van završili smo dražesnom pitom od jabuka, sa školskim hrskavo mekanim tijestom. Pita od jabuka ukrašena je zelenom mini jabukom veličine bobe grožđa.

Mislimo da je Orijent prvi u Zagrebu, prije dosta godina, počeo koristiti mini jabuke koje i vizualno i teksturalno dižu većinu kolača s jabukama. Esplanadin a la carte za vani zbog pametne selekcije jela nešto je najbliže pravom restoranskom iskustvu što se trenutno može naručiti u Zagrebu.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Bečki, tartar biftek, carpaccio, juha od kukuruza i pita od jabuka najfinija su jela Esplanadina a la cartea za van

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min