F&B menadžeri i kuhari lošinjske Jadranke, gastronomski najambicioznije hrvatske hotelske grupe, ovih se dana spremaju na studijska putovanja po Europi, gdje planiraju obići japanske restorane s Michelinovim zvjezdicama. Jadranka je, čini se, odlučila da u Bellevueu, hotelu s pet zvjezdica i više međunarodnih priznanja, otvori gastronomski japanski restoran. Takva je odluka logična iz čitavog niza razloga.
Prije svega, otvaranjem japanskih restorana Jadranka pokriva posve prazan segment trżišta ne samo na Lošinju, nego i na cijelom Kvarneru i u Istri. Drugo, fenomenalna otočka riba može se sjajno revalorizirati kroz sushi i sashimi. Treće, Jadranka tako žanrovski zaokružuje svoj ambiciozni restoranski portfolio, koji zasad obuhvaća fine dining Alfred Keller, steakhouse Dijanu, roštiljarnu Lanternu i još nekoliko stilski precizno definiranih restorana. Osim dubrovačkog Takenoka, na Jadranu trenutno ne postoji ni jedan ozbiljan japanski restoran.