U četvrtak 10. svibnja u Masarykovoj ulici u Zagrebu otvara se Beštija, bistro iza kojega stoji tim superpopularnog hvarskog burger bara Flying Pig. Maja B. Grabić, Ante Grabić i voditelj Beštije Martin Vajda u Zagreb će donijeti formulu na kojoj su izgradili jedan od uspješnijih otočnih lokala: mikrolokalne sezonske sastojke, mnoge s malih seoskih farmi, pripremljene u neformalnim modernim formatima. Na meniju za brunch tako će idućeg tjedna biti sporo pečena janjetina u sendviču s kruhom s divljim kvasom koji u Beštiji rade sami, zatim jaje s ječmom i špinatom, za ručak dagnje s pivom i pancetom, ragu od mlade kozletine s tortelinima punjenima brokulom i začinskim biljem i povrtni tanjur mikrosezonskog povrća u raznim tehnikama. Jedino čega neće biti su burgeri iz Flying Piga. Što je ispravna odluka osnivača, budući da je Beštija relativno novi koncept za Zagreb i nalazi se u blizini dvaju gradskih epicentara burgera, Haustor Husa i Burgeraja. S osnivačima Beštije u ožujsku smo se sreli i razgovarali u Cogitu u ožujku, sve o Beštiji i njezinom timu možete pročitati OVDJE
~ skoro pa gotovo
Gepostet von Maja B. Grabic am Samstag, 5. Mai 2018