Fino & Vino gastronomski je bistro na uglu Kaptola i Opatovine smješten u podrumu gdje se jednom davno nalazio Lopud velikog Zdravka Perčina. Fino & Vino je jednostavno ali veoma dobro mjesto za meso i za jako, jako ozbiljna vina sommeliera Kreše Šesnića.
Gospodin Šesnić ima prilično sofisticiran ukus, o čemu svjedoči i činjenica da Voerziov Barolo Brunate iz 2003. smatra jednim od najboljih vina koje je probao. Biftek koji smo danas pojeli u Fino & Vino napravljen je doslovno bez ijedne pogreške. Izvana je bio tamnosmeđ ali tek diskretno spaljen. Iznutra je bio savršeno ružičast. Iz bifteka nije procurila ni kap crvenog soka o kojem kolokvijalno govorimo kao o krvi. Biftek, poslužen na vrućem tanjuru, nije imao ni jednu žilicu, a mogao se rezati običnim nožem. Cijela je sala mirisala po efektima Maillardove reakcije. Posebno nas je razveselilo što smo uz ovaj perfektan steak dobili i fenomenalnu Samoborsku muštardu obitelji Filipec.
Bifteku u Fino & Vino može se prigovoriti jedino nedostatak intenziteta okusa govedine, no to je problem koji Fino & Vino dijeli sa svim zagrebačkim restoranima: simentalka naprosto nije black angus. Biftek u Fino & Vino, koji košta 140 kuna za file od 200 grama s prilogom, ulazi u najužu konkurenciju našeg izbora za najbolji zagrebački biftek. Pobjednika objavljujemo krajem listopada.
Ime pobjednika natjecanja za najbolji zagrebački biftek objavit ćemo početkom studenog. Zagrebačka MIVA pobjedničkom će chefu darovati buteljku Numanthie Toro, glasovitog španjolskog crnog vina koje se sjajno slaže s pečenom govedinom.