Na predstavljanju novog izdanja restorana Bistro Apetit u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici, u utorak navečer okupio se priličan broj aktera restoranske i vinske scene. Bistro Apetit ovih je dana preuzeo chef Marin Rendić iz novigradskog restorana Pepenero, koji je u Zagreb došao prošle godine, kao konzultant restorana Time. Novo izdanje Bistroa Apetit vodit će 18-člani tim (u samoj kuhinji je osam ljudi), koji će pod Rendićevim vodstvom svaki dan nuditi 15 jela na a la carte meniju i dva tasting menija, sa sedam i devet slijedova. Fokus će, rekao je Rendić, biti na čistim okusima.
🎉🎉🎉Bistro Apetit službeno otvoren uz novog chefa Marina Rendića🎉🎉🎉 Cheers 🥂
Gepostet von Bistro Apetit by Marin Rendić am Mittwoch, 8. November 2017
Podršku su mu, među ostalima u utorak došli dati vinar Ernest Tolj, vlasnik Vivata Boris Ivančić, vlasnik Acrobata Dino Kušen, chefovi Belizar Miloš iz restorana Agava, Jure Tomič iz slovenske Ošterije Debeluh, Špiro Pavlič, vlasnik El Tora Josip Šelendić, jedan od najboljih istarskih maslinara Tedi Chiavalon, osnivač Meat The Kinga Tihomir Smoljanec i drugi. Bistro Apetit donedavno je vodio chef Teo Ivanišević, koji je danas član tima Borne Janeša u bistrou Pod zidom. Nakon što je restoran napustio suosnivač Christian Cabalier, Bistro Apetit prolazio je nekoliko faza, bez osobitog uspjeha, dok je u zadnjoj fazi nakon neuspjelog angažmana chefa Toma Gretića bio u dosta lošem stanju. Vidjet ćemo hoće li novi pokušaj s Marinom Rendićem Apetitu vratiti goste i gastronomski status koji na zagrebačkoj restoranskoj sceni zaslužuje već samom svojom lokacijom i nekadašnjom popularnošću.