Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BOCUSE D’OR 2021. Najprestižnije svjetsko kuharsko natjecanje uvodi kategoriju jela za dostavu

bocuse-dor

U netom objavljenom programu najvažnijeg svjetskog kulinarskog natjecanja Bocuse d’Or, koje će se 26. i 27. rujna održati u Lyonu tijekom sajma Sirha, vidi se koliko je dubok trag pandemija ostavila na restoransku industriju.

Bocuse d’Or je uveo novu nagradu za društveni angažman fokusiranu na društvenu i ekološku predanost timova, ali puno veće zanimanje izazvala je vijest vezana uz teme glavnih kategorija natjecanja. Prvi put u povijesti natjecanja mijenjaju jedno od dvije tradicionalne kategorije. Umjesto jela koja se poslužuju na tanjuru, medijski najatkraktivniji zadatak Bocuse d’Ora na kojemu chefovi pokazuju svoje najjače adute, zamijenit će Take Away.

Umjesto spektakularno prezentiranih tanjura, kuhari će morati predstaviti 14 kutija za dostavu s trosljednim menijem – predjelom, glavnim jelom i desertom, koji moraju napraviti do rajčica. 

U drugoj glavnoj kategoriji, jela posluženih na plati, tema će biti goveđa plećka, s dva veganska priloga i jednim prilogom u stilu povrtnog variva. Jela se pripremaju s namirnicama iz francuskog METRO-a, a u finalu sudjeluju 24 nacionalna tima iz cijelog svijeta. Nakon kvalifikacijskih natjecanja po kontinentima, timovi imaju vremena do 1. rujna potvrditi sudjelovanje u finalu. 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

BOCUSE D’OR 2021. Najprestižnije svjetsko kuharsko natjecanje uvodi kategoriju jela za dostavu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min