Jutros nas je nazvao jedan od uspješnijih zagrebačkih ugostitelja, profesionalac s dobrim namjerama prema kolegama, i čovjek kojeg poznajemu dugo godina, pa znamo da mu možemo vjerovati.
Poziv je došao zbog našeg nedavnog članka, u kojem smo nahvalili riblji dnevni meni Ježeve kućice, sve popularnijeg restorana u Maksimirskoj šumi. Naš je sugovornik u Ježevoj kućici prije otprilike mjesec dana doživio prilično neugodno iskustvo. Evo njegovih glavnih zamjerki.
“Ambijent je zaista jako lijep. Jelovnik je zanimljiv i dobro složen a roštilj jako fino miriše. Ali, na salatu od cikle stavili su nam tonu krupno rezanog sirovog češnjaka. Nikad u životu nisam vidio sirovi češnjak na cikli… Drugo, confit od patke bio je hladan. Treće i najgore, pire od batata bio je pun komadića sirovih batata. Takav amaterizam nije mi se dogodio godinama, barem ne u Zagrebu. Ova hrana izgledala je kao da su je skuhali neki moji prijatelji, koji ne znaju kuhati, a ne kao hrana iz profesionalnog restorana… Uz probleme s hranom, moram dodati da se konobarica ponašala ignorantski i izrazito neljubazno.” Slično iskustvo prije ovoga prenio nam je još jedan zagrebački ugostitelj.
Budući da je Kult Plave Kamenice dosad objavio dva vrlo afirmativna članka o Ježevoj kućici temeljena na našem pozitivnom iskustvu u tom restoranu, smatramo relevantnim da se čuje i druga strana, pogotovo zato što nemamo razloga sumnjati u kompetentnost i dobre namjere sugovornika.