Chefovi Eric Ripert i José Andrés, bliski prijatelji Anthonyja Bourdaina, nedavno su predložili da se 25. lipnja proglasi Bourdainovim danom. Nisu morali puno argumentirati Bourdainov doprinos današnjoj kulturi hrane, javnost je objeručke prihvatila ideju i dobili smo ljetni dan u kojemu ćemo svake godine slaviti neizmjeran talent, strast, autentičnost i empatiju s kojima nas je Bourdain kroz hranu otkrivao jedne drugima u najhumanijem svjetlu.
Može li ijedna turistička zajednica ikad smisliti slogan koji bi parirao Bourdainovom sažetku iz slavne epizode No Reservations posvećene hrvatskoj obali: ” Ako niste bili ovdje, vi ste idioti. Ja sam idiot!” Paški Boškinac 25. lipnja organizira prvu proslavu Bourdainova dana u Hrvatskoj.
Bourdain je prije sedam godina u Boškincu snimio neke od najboljih kadrova za No Reservations. Kao Bourdainov domaćin i vodič, chef Mate Janković u toj je epizodi hrvatsku gastronomiju prvi put predstavio onako kako se ona danas identificira na svjetskom tržištu. U čast tome, konoba Boškinac pod vodstvom glavnog vinara Borisa Šuljića i Mate Jankovića organizira proslavu Bourdainova dana, s Boškinčevim vinima i jelima koja su s njim kuhali i jeli.
Bourdain Day Croatia @Boškinac
Food event in Novalja, Croatia by BOŠKINAC on Tuesday, June 25 2019
“Želimo s gostima proslaviti život i rad čovjeka koji je i nama i cijelom svijetu pokazao kakvu kulinarsku vrijednost imamo,” objavio je Boškinčev tim u najavi proslave na svojoj Facebook stranici. Gosti će osim jela i vina iz No Reservations: Croatian Coast moći iz prve ruke čuti i što se događalo iza kamera tijekom snimanja.
BOURDAINOV DAN U BOŠKINCU
Konoba Boškinac
25. lipnja 2019.
Cijena 250 kuna po osobi
Mjesto možete rezervirati OVDJE