Navikli smo da Slavonci odlaze raditi na more. Nismo navikli da ugledni dalmatinski chefovi odlaze raditi u Slavoniju. Nikola Eterović iznimka je koja bi mogla ostaviti jači utjecaj.
Gospodin Eterović preuzeo je prije mjesec dana dužnost glavnog chefa u ambicioznom osječkom Muzeju okusa, u kojem se 17. listopada održava gastronomski dvoboj francuskog Michelinova chefa Lionela Levya i glavnog kuhara hotela Osijek Tomice Đukića.
Nikola Eterović, rodom s Brača, godinama je kuhao u inozemstvu. Prije tri godine počeo je raditi u splitskom hotelu Park, gdje je pripremao dosta atraktivne i autentične večere za Chef’s Tableom. Parkov Chef’s Table u ono je vrijeme nudio možda najoriginalniju hranu u Splitu.
Početkom ove godine Eterović je prešao u Kadenu, klasični splitski riblji restoran, da bi jesen i zimu odlučio provesti u Osijeku. Eterovićev dolazak u Muzej okusa još je jedan simptom početka gastronomskog buđenja Slavonije i Baranje.