Braco Sanjin jedan je od najtalentiranijih i tehnički najkompetentnijih dalmatinskih chefova. No, neke njegove poslovne odluke čude. Braco Sanjin prije više od deset godina stvorio je Kadenu, nedvojbeno najbolji splitski riblji restoran.
Pa je sredinom prošlog desetljeća otišao iz Kadene da bi preuzeo chefovsko mjesto u jednom lijepom interijeru i još ljepšem vrtu u Dioklecijanovoj palači, gdje je kuhao izvrsno ali s lošijim sastojcima nego u Kadeni. Taj je restoran propao poslije godinu dana, a u njegov se prostor uselila današnja Kinoteka, prvo lokal fusion kuhinje a danas spektakularni fine dining.
Prije par godina Sanjin se vratio u Kadenu, koja je ponovo procvala. Prošlog smo ljeta ondje fenomenalno jeli, a Sanjin nam je pričao kako je tijekom sezone imao toliko posla da je u restoranu ostajao po četrnaest sati. I sada, kad je Kadena došla do svog drugog vrhunca (prvi je bio negdje 2012. ili 2013.) Sanjin ponovo odlazi iz vrhunskog, etabliranog splitskog restorana da bi preuzeo konobu Griblja u Sukošanu.
Konoba se, kako piše Jutarnji list, otvara preksutra u petak 11. veljače, a Sanjin je u biznis ušao sa svojim prijateljem Ivanom Pažaninom koji se, otkako je postao TV chef, ni u jednom restoranu nije zadržao dulje od jednog ljeta. Ne možemo ni ne želimo ulaziti u Sanjinove razloge, ali ovaj potez doima se pomalo neobično. I prilično tipično za hrvatsku chefovsku scenu, na kojoj nažalost samo manji broj ljudi uspješno upravlja svojim karijerama.