Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Britanski chefovi traže od Michelina da oduzme zvjezdice chefovima koji zlostavljaju zaposlene

michelin-francuska-2021

Udruženje britanskih chjefova The National Chefs Union, na platformi change.org pokrenulo je peticiju u kojoj traže da Michelin počne oduzimati zvjezdice chefovima kojima se dokaže da su maltretirali zaposlene.  

Zadnja afera je bullying i maltretiranje u Michelinovu restoranu Tom Kitchin, gdje su dvojica glavnih chefova suspendirana nakon što su ih bivši zaposlenici optužili za stvaranje toksične radne atmosfere i nasilne ispade. To je, tvrde chefovi, samo vrh ledenog brijega.  Kako navode u peticiji, ponašanje i sistemsko zlostavljanje kojem “slavni chefovi” i druge važne figure restoranske scene izlažu članove brigada “okrutno je, degradirajuće i posve nedopustivo u modernom radnom okruženju.”

Neki od lokala protiv kojih pokreću peticiju spadaju među najslavnije na svijetu, njihovi chefovi su bogati ljudi i, tvrde britanski kuhari, skrivaju se iz statusa koji im daju Michelinove zvjezdice, jer si uzajamno štite status i imidž. Asma Khan, chefi ca popularnog indijskog restorana darjeeling Express javno je postavilo pitanje britanskom Michelinu zašto u svojim protokolima i propisima nema i pravila ponašanja za chefove koji žele dobiti i nositi zvjezdice.  

Chefovi su, navodi se, “u potpunosti i zakonski odgovorni za zlostavljanje u svojim restoranima bez obzira na to koliko zvjezdica imaju.” Žrtve zlostavljanja ne usuđuju se prijavljivati većinu slučajeva, ali kada bi na njihovu stranu stao tkao ugledan i moćan brend situacija bi se sigurno promijenila.  

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Britanski chefovi traže od Michelina da oduzme zvjezdice chefovima koji zlostavljaju zaposlene

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min