Talijanski chef superstar Carlo Cracco prilično je ironično komentirao fazu dva popuštanja protuepidemijskim mjera i Italiji. Među mjerama o kojima se još uvijek špekulira, a po kojima bi talijanski restorani trebali raditi nakon što se ponovno otvore, često se spominje ograđivanje restoranskih stolova pleksiglasom.
“Radije ću zatvoriti restoran nego da stavljam pleksiglas,2 rekao Cracco u emisiji Un giorno da pecora na Radio Rai. Objasnio je da će prilagoditi restoran tako da pruži punu sigurnost gostima i zaposlenicima. “Glavno pitanje je kako igurno raditi a osigurati efikasan servis. Kao inače, namirnice i hrana moraju biti zdravi i posve sigurni za klijente i personal.” Cracco razmatra i mogućnost testiranja svih svojih zaposlenika korona virus.
“Pripremamo se. Ako netko ima simptome neće raditi, na posao će dolaziti samo negativni.” Testiranja bi se redovito ponavljanja “jer odnekud se mora krenuti”, kaže Cracco. Carlo Cracco učio je od velikog talijanskog chefa Gualtiera Marchesija s kojim je radio u nekoliko restorana, kuhao je u Enoteci Pinchiori u vrijeme kad su dobili drugu Michelinovu zvjezdicu, a od 2007. u Milanu vodi svoj restoran, koji talijanski gastronomski mediji konsenzusom proglašavaju jednim od najboljih u Italiji, nerijetko i šire.