Cedric Grolet jedna je od najomiljenijih francuskih slastičarskih zvijezda. Chef slastičar u restoranu Alain Ducasse u pariškom hotelu Meurice lani je proglašen najboljim na uglednoj Prix d’Excellence Relais Desserts., a ove godine dobitnik je jednako prestižne Valrhonine nagrade za Najboljeg restoranskog slastičara nas vijetu koju dodjeljuje Udruženje Les Grandes Tables du Monde. Udruženje je 1964. osnovalo šest rancuskih restoratera s ciljem očuvanja kulinarskog naslijeđa na suvremenom restoranskom tržištu zahvaćenom sve bržim i dubljim promjenama. Žiri ove nagrade čine najcjenjeniji francuski slastičar Pierre Hermé, chef Jean François Piège, direktor restorana Alain Ducasse u Place Athénée Denis Courtiade i urednica časopisa Version Femina Catherine Roig.
Odluku su donijeli jednoglasno, navodeći u obrazloženju nagrade Groletove prepoznatljive okuse, savršenu izvedbu i spektakularne finiše koji definiraju njegov stil. Grolet je upravo objavio knjiguFruits, i priprema otvorenje svoje prve slastičarnice. Zagrebački slastičar Robert Hromalić, koji je nedavno u Teslinoj ulici otvorio svoju prvu slastičarnicu Time, radio je s Groletom u Meuriceu. O njegovom iskustvu suradnje sa supertalentiranim francuskim slastičaorom više možete pročitati OVDJE. Groletove slastice prerastaju u fenomen popularne kulture. Zbog spektakularnog dizajna i zanimljivih koncepata, privukao je više od 500 tisuća followera i milijunsku publiku koja inače ne prati gastronomiju.