Popularni francuski kuhar Mika Alix napravio je novi korak u širenju popularne francuske gastronomije Zagrebom. Le Mika je, podsjetimo, krenuo lani kao mala galeterija i creperie u Masarykovoj (galettes su bretonske slane palačinke od heljde) da bi se ove godine preselio u mnogo veći prostor u Teslinoj, odmah kraj Carpaccia. U novom je lokalu gospodin Alix, uz galete i slatke palačinke, počeo kuhati i ponešto klasičnih favorita francuske građanske kuhinje, poput boeuf bourguignona i juhe od luka.
Budući da je publika prilično dobro prihvatila taj iskorak, u Le Miki su odlučili uvesti puni restoranski meni, koji zasad sadrži petnaestak jela. Uz bourguignon i juhu od luka, tu su steak bavette, gusja jetra s portom, pačji confit, losos u sous videu s ratatouilleom, kao i univerzalni elementi bistronomske ponude poput club sandwicha, koji se priprema po uzoru na club sandwich čuvenog pariškog hotela Bristol, i za koji se u Korici naručuje poseban kruh.
Novi jelovnik kreće idući tjedan, a jedini francuski restoran u centru grada nastavit će, naravno, pripremati galette i crepes.