Jedan od najkreativnijih hrvatskih chefova Ante Udovičić, trebao bi preuzeti kuhinju raskošnog sutivanskog hotela Lemongarden. Lemongarden je prvi zaista luksuzni hotel na srednjedalmatinskim otocima, otvoren u ljeto prošle godine, u tri stare kamene kuće u Sutivanu. Riječ je o heritage hotelu s pet zvjezdica, koji ima 23 apartmana i 12 soba. Prije nego preuzme kuhinju Lemongardena, gospodin Udovičić će provesti dva mejseca u baskijskom Azurmendiju, jednom od najboljih restorana na svijetu.
Azurmendi ima tri Michelinove zvjezdice i bezbroj važnih nagrada, uključujući onu za najljepše jelo an svijetu. Osnovao ga je četrdesetgodišnji chef Eneko Atxa koji je prije Azurmendija radio, među ostalim, i kod Martina Berasateguija.
Ante Udovičić prošao je kuhinje niza važnih hrvatskih restorana, uključujući Carpaccio, Les Ponts (gdje ga je mentorirao francuski klasični kuhar Jean Marc Trichet) i Paradigmu, modernistički splitski restoran koji se, nažalost, zatvorio početkom godine jer nije mogao podnijeti povećane troškove uslijed udvostručenja PDV-a za ugostiteljstvo.
Ante Udovičić, čovjek koji stalno želi učiti, u proteklih se nekoliko godina uvrstio među vodeće hrvatske kuhare. Dva mjeseca u Baskiji, u restoranu najvišeg svjetskog ranga, sasvim će sigurno dodatno poboljšati Udovičićeve tehničke i organizacijske vještine, kao i perspektive o zaista visokoj kuhinji i zaista vrhunskim restoranima. Što je dobra vijest i za Lemongarden. S obzirom na visoko postavljene ambicije tog hotela, Udovičić se doima kao idealan izbor za Lemongardenova chefa kuhinje.