INMagazin Nove TV i njegovu rubriku Kuhanje je IN često kritiziramo zbog recepata inače simpatične i komunikativne Sanje Doležal (neki dan stavila je češnjak u burgere!). No, petkom Kuhanje je IN vodi vrhunski chef Ante Udovičić, koji je uspio svladati žanr trominutnog i lako razumljivog televizijskog recepta.
Udovičićev današnji video primjer je pametne, poučne i prijateljske prezentacije jela koje jest autentično, a koje doslovno svatko može skuhati kod kuće. Gospodin Udovičić ovog je petka na Novoj TV pripremao dagnje u pivu. Radi se o jednoj od verzija klasičnog belgijskog recepta moules marnieres.
Udovičić je prvo precizno, na male kockice, narezao ljutiku, celer i mrkvu, pa je gledateljima objasnio kako se takav način rezanja povrća zove brunoise. Zatim je povrće dinstao na maslacu (baš kako treba, jer ovaj recept ne poznaje maslinovo ulje), pa je dodao dagnje.
Gledatelje je zatim upozorio da moraju biti oprezni sa soli, jer su dagnje pune mora. Pa je dagnje zalio s pale ale pivom, umjesto s nekim industrijskim lagerom. Udovičić je tako u tri minute afirmirao jedan fenomenalni i podcijenjeni prirodni sastojak kao što su dagnje, i dominantni stil craft piva. Već ove dvije činjenice zaslužuju sve pohvale.
Na kraju je Udovičić dagnje zalio punomasnim vrhnjem umjesto onih groznih vodenastih vrhnja za kuhanje koja se zbog nutricionističke demagogije stalno viđaju na svim mogućim televizijama. Chef Udovičić hladno je rekao da on koristi vrhnje s 36 posto masnoće. I apsolutno je u pravu, jer bi sve drugo bila čista gastronomska prevara.
Današnje dagnje u pivu Ante Udovičića uzorni su primjer kratkih televizijskih recepata, i nešto najbolje i najpametnije što smo vidjeli u tom žanru još od vremena Steve Karapandže.