Glas Istre objavio je početkom tjedna veliki intervju s renomiranim pulskim chefom Damirom Modrušanom. Modrušan je u intervjuu otkrio da odlazi iz tartufarskog restorana Zigante u Livadama, kako bi preuzeo Sapore di Mare u Fažani.
Damir Modrušan privukao je pzoornost hrvatske javnosti prije dvadestak godina, dok je kuhao u Valsabbionu. Modrušan je bio jedan do najvažniih ljudi u timu Sonje Perić, vlasnice i ideologinje prvog avangardnog hrvatskog restorana uopće. Godine 2003. Modrušan prelazi u Zigante, koji je zamišljen kao mjesto visoke kuhinje bazirane na tartufima.
Neko je vrijeme Zigante bio prilično dobar i autoritativan. No,kako se sam brend nažalost pretvorio u sinonim za tartufe iz supermarketa, restoran je postao gastronomski nezanimljiv; zašto, pobogu, ići trošiti puno novca kod firme koja prodaje tartufate i kečap s tartufima?
Prije otprilike tri godine gospodin Modrušan pokušao je bar donekle revitalizirati Zigante menijem koji se bazirao na tradicijskim istarskim jelima, ali bez tartufa. Njegova verzija istarske supe s kremom od terana i panacottom od maslinova ulja i papra doimala se prilično nadahnutom.
No, sve to nije utjecalo na imidž restorana u Livadama. Damir Modrušan, koji sada ima 51 godinu, u Saporeu u Fažani pripremat će svježe lokalne sastojke iz mora. Budući da Fažana zapravo nikad nije imala ozbiljan restoran, veselimo se novom Modrušanovu angažmanu.