Nakon dvije godine najava i odgoda, chef Daniel Humm u ponedjeljak je otvorio svoj londonski restoran Davies & Brook u hotelu Claridge’s. Bila je to duga, zahtjevna i skupa operacija. Humm je u projekt ušao s Willom Guidarom, partnerom s kojim je njujorški Eleven Madison Park doveo do pozicije najboljeg restorana na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants.
Humm i Guidara u međuvremenu su se razišli, pa je Humm londonsko otvorenje nastavio pripremati sam, s direktorom Eleven Madisona Billyjem Peelleom koji je sada menadžer Davies & Brooka. Potpuno preuređenje kuhinja i prostora nekadašnjeg restorana Fera u Claridge’su bili su investiticija od nekoliko milijuna funti. U Davies & Brooku zaposleno je više 60 ljudi.
Za chefa Daniela Humma, otvorenje je bilo vrlo emotivan moment, jer je upravo u Claridge’sovim kuhinjama prije 27 godina započeo karijeru kao pomoćni kuhar. Preuređenje potpisuje arhitektonski studio Allied Works, slike na zidovima američki umjetnik Roni Horn, dizajn interijera Studio be-poles.
Na meniju se vidi utjecaj Eleven Madisona, ali glavna Hummova ideja je predstaviti “londonski terroir”, što u ovom slučaju znači specifičnu eklektičnu kulturu grada. Pored nekoliko potpisnih jela poput patke glazirane medom i lavandom, na meniju Davies & Brooka su i CFC (piletina pohana u mlaćenici), hrskava riža sa žutopernom tunom mariniranom u citrusima, grilana goveđa rebra s fermentiranom mentom i slične kombinacije koje spajaju englesku sezonsku hranu s globalnim utjecajima. Restoran radi za ručak i za večeru. Daniel Humm neće kuhati u Londonu, Eleven Madison Park i dalje mu je baza, a kuhinju Davies & Brooka vodit će Executive Chef Dmitri Magi, koji je prije nego je ušao u Hummov tim radio u Nomi i Gramercy Tavernu.