Svega nekoliko dana nakon što je sa svojim suradnicima i prijateljima proslavio sjajno 4. mjesto na listi World’s 50 Best Restaurants, jedan od najvećih azijskih chefova Gaggan Anand na društvenim je mrežama potvrdio da su odvjetnici njegovim partnerima u bangkoškom restoranu Gaggan predali njegovu ostavku. Dan prije proglašenja najbolje plasiranih na World’s 50 Best.
“Ovo što na vijestima čujete o mojoj ostavci je istina. Odlazim s pozicije chefa restorana Gaggan 24. lipnjem 2019. Ostat ću poslovni partner u kompaniji. S partnerima još pregovaram o uvjetima odlaska. Idući sastanak imamo krajem srpnja, kad se vrtim s obiteljsko putovanja po Europi., ” napisao je Gaggan Anand na svom Instagram profilu. O razlozima ostavke nije puno elaborirao. “Bio sam povrijeđ i umoran. Ali pobrinut ću se da bez obzira na ishod ovoga cijela Gagganova obitelj bude zbrinuta. Kad kažem obitelj, mislim na svoj staff, svoje goste pa i svoje fanove. Volim vas sve. Pravovremeno ću vas obavještavati o svemu.” Na kraju posta, Gaggan je dodao “Ps. Uskoro ću morati tražiti novi posao.”
Gaggan Anand potpuno je preokrenuo poziciju azijske kuhinje u svjetskoj gastronomiji. Rođeni Indijac, slavan je postao u Bangkoku, nakon što je 2010. otvorio restoran Gaggan. Indijski chef svojom je jedinstvenom estetikom i energijom inspirirao tisuće chefova u Aziji i cijelom svijetu,natjerao gastronomske centre moći da se suoče s diskriminacijom azijskih kuhinja, u kuhinji u Bangkoku primio stotine stažista i tko zna koliko puta proputovao svijet promovirajući otvoreno, inteligentno kuhanje kao moćnu platformu za afirmaciju svih svjetskih kultura hrane i talenata. Gaggan iduće se godine zatvara kako bi se chef Gaggan Anand posvetio novim projektima, od kojih je najvažniji restoran u Japanu.
Naravno, društvene mreže su se zapalile od nagađanja o Gagganovim problemima, od priča da je ogorčen razočaravajućim plasmanima na listi World’s 50 Best Restaurants do konceptualnih neslaganja s partnerima oko daljnjeg razvoja biznisa. Što god bilo, svjetska gastronomija dosta gubi zatvaranjem Gaggana. No, sudeći po dosadašnjim iskustvima s Gagganom, vjerujemo da će se ovaj neumorni chef brzo reinventati.