Jedan od najpopularnijih zagrebačkih bistroa, Duck u Teslinoj, ovih je dana preuzeo chef Igora Gudac. Vlasnik bistroa Pod Zidom Borna Janeš, kako doznajemo, prodao je svoj udjel u Duck Fast Bistrou Gudcu kako bi se fokusirao na jačanje bistroa Pod Zidom i proširivanje projekta. Podsjetimo, tim bistroa Pod Zidom krajem 2016. preuzeo je lokal Pizza Cut Duck, u kojemu je Gudac, koji je Pizza Cut Duck trebao napustiti radi angažmana u Americi, svojim specifičnim konceptom posve neformalnog ali donekle ambicioznog kuhanja stekao vjernu sljedbu. Janeš je taj koncept razvio i postavio na čvrste osnove pretvarajući Pizza Cut Duck u Duck Fast Bistro, neformalni bistro koji kuha s dnevno svježom robom s Dolca, toči vina poznatih hrvatskih vina na čaše buteljirana posebno za Duck i nudi neobaveznu i korektnu hranu tijekom cijelog dana, uključujući večere i Chef’s Table u dnu šanka.
Duckova demokratizacija restoranskog prostora pokazala se dosta uspješnom, bistro je postao jedno od glavnih gradskih mjesta za ručak. Igor Gudac na kraju nije otišao u Ameriku nego je nastavio surađivati s Duckom i s Matijom Kruhonjom pokrenuo dosta popularni ljetni korčulanski pop-up Moro beach Stupe. Borna Janeš u međuvremenu je pojačao tim bistroa Pod Zidom chefom Teom Ivaniševićem, dodatno ojačao vinski program i planira otvaranje malog hotela iznad bistroa, što se čini kao logična poslovna odluka s obzirom na rast zagrebačkog turizma i premium poziciju bistroa. Bistro Pod Zidom se od vinskog bara sa snackovima razvija u sve ozbiljniji casual restoran koji mogućnost rasta vidi u niši zagrebačkog enogastro turizma. Gudčevo preuzimanje Ducka također zvuči kao logičan nastavak ove priče, jer je s njegovim kuhanjem u Pizza Cut Ducku taj prostor u Teslinoj i zaživio kao restoranska adresa, a bit će zanimljivo i vidjeti kako će se Duck mijenjati pod njegovim vodstvom.