Marko Turković, najbolji mladi chef godine u izboru Kulta Plave Kamenice, upravo je otišao iz gastro bistroa Sopal u Teslinoj ulici.
Sopal je jedan od najmodernijih restorana u Zagrebu, koji je unatrag godinu dana stekao iznimno pozitivnu reputaciju gastronomskim, ali i cjenovno široko prihvatljivim jelima, kao i ultraurbanim i beskrajno zabavnim ambijentom.
Sopal je punkerski restoran s izvrsnim tartar biftekom i nizom drugih uzbudljivih, gotovo jeftinih jela, i s vrlo korektnom vinskom listom.
Preksinoć je Sopal bio pun kasno iza ponoći. Marko Turković mladi je chef koji je godinama prije Sopala radio u krajnje ozbiljnom fine diningu, uključujući Mirazur. U Zagrebu je bio sous chef Hrvoju Kroflinu u Manu2, a na Pagu je kratkotrajno vodio Michelinov restoran Boškinac. Novi Sopalov restoran trebao bi se otvoriti ove godine u Zagrebu.