Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Matija Bregeš, koji je zaradio Michelinovu zvjezdicu za Boškinac, prelazi u zagrebački Baltazar

matija-breges

“Točno je, od 1. rujna kuham u Baltazaru,” potvrdio nam je danas chef Matija Bregeš. Gospodin Bregeš zadnjih je nekoliko godina proveo u paškom Boškincu. Paški Boškinac lani je, dok je Bregeš vodio njegovu kuhinju, dobio Michelinovu zvjezdicu.

Matija Bregeš. koji je među ostalim, stažirao u kopenhagenskom Geraniumu, restoranu s tri zvjezdice (Noma ima dvije) u Boškinac je uveo foraging i dosta radikalnu praksu mikrolokalne kuhinje. Hrvatska se restoranska scena iznenadila kad je Bregeš u listopadu 2020. objavio da odlazi iz Boškinca. Čini se da je višegodišnji život na otoku predstavljao ozbiljno opterećnje za mladog čovjeka koji nije s otoka.

Bregešov odlazak u Baltazar još je veće iznenađenje. Baltazar je konzervativni nacionalni restoran koji najmanje desetak godina nema veze s fine diningom. Na jesen ćemo vidjeti dolazi li Bregeš  u Baltazar da bi ga drastično modernizirao i učinio konkurentnim u idućem nešto duljem razdoblju. 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Chef Matija Bregeš, koji je zaradio Michelinovu zvjezdicu za Boškinac, prelazi u zagrebački Baltazar

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min