Samozatajni mladi chef Matija Bregeš trajno je obilježio restoran Boškinac. U Bregešovu mandatu Boškinac je dobio Michelinovu zvjezdicu. Još važnije, Bregeš je s vlasnikom Boškinca, veteranom dalmatinskog modernog turizma Borisom Šuljićem, razvio pristup koji bi u budućnosti mogao postati matrica za terroirsku autorsku kuhinju na jadranskim otocima; sofisticiranu, elegantnu, gotovo holističku kuhinju koja gostima istodobno otkriva i tradiciju i krajnje mogućnosti lokalnih sastojaka.
Matija Bregeš u utorak je završio svoj angažman u Boškincu. Boris Šuljić jučer je na Facebooku objavio vijest o Bregešovu odlasku. “Vrijeme stvaranja troši, vrijeme nagrada obvezuje, a rastanak je vrijeme poštivanja i zahvale za sav rad i zajedničke uspjehe! Sretno Matija Bregeš u tvojim daljnjim poslovnim i privatnim planovima,” napisao je Šuljić.
Matija Bregeš nastavak karijere planirat će nakon kraćeg odmora. “Boškinac mi je dao priliku, za to sam im zahvalan i misli da smo u pet godina zajedno postigli velike uspjehe na koje trebamo biti ponosni. U budućnosti im želim svu sreću i iste ambicije kao do sada,” rekao nam je Matija Bregeš. Kako doznajemo, sve je dogovoreno još ljetos, a razgovori s kandidatima za novog chefa Boškinca počinju uskoro.