Ako ste u francuskj sezoni Chef’s Tablea gledali epizodu o sjajnom Michelu Troigrosu, znate da je ovo jedna od najvećih vijesti u njegovoj karijeri. Nasljednik legendarne francuske kuharske obitelji iz Roannea u Loiri, nakon 40 godina zatvorio je Maison Troigros i otvara otvara novi restoran, petnaest kilometara južnije prema Burgundiji, na imanju La Colline du Colombier kraj seoceta Iguerande. Maison Troigros zatvoren je ceremonijom u kojoj su kuhari prenijeli plamen iz obiteljske kuhinjske peći u novi restoran. Novi Maison Troigros u Ouchesu svime će, od položaja i arhitekture do filozofije kuhanja i interakcije s okolišem, predstavljati jedinstvenu viziju Michela Troigrosa. Troigros je jedini kuhar koji je javno kritizirao Chef’s Table, jer je smatrao da je epizoda o njemu fokusirana na prošlost i njegovo odrastanje s ocem i stricem, slavnim chefovima Pierrom i Jeanom Troigros, umjesto na budućnost koju Michel upravo definira sa svojim sinom chefom Césarom i suprugom Marie-Pierre.
Novi restoran Michela Troigrosa otvorit će se 18. veljače na obnovljenoj staroj farmi, na kojoj je obitelj Troigros zasadila organske vrtove i renovirala štale za Charolais goveda koja potječu iz Loire. Riječ je o ambicioznom konzervatorskom poduhvatu. Pod paskom botaničarke Lilliane Motta u vrtovima je sada, što obnovljeno što zasađeno, 200 različitih stabala i biljki i otvoren je pogled na prekrasnu okolicu. Arhitekt Patrick Bouchain projektirao je novi prostor naslonjen na staru gospodarsku zgradu, koji njive, polja i zemlju propušta ravno za stolove gostiju i omogućava neposredno iskustvo prirode i hrane na mikrolokacijama Roannea. Na imanju su tri zgrade.
Velika štala u kojoj su nekad držali životinje preuređena je u prenoćište za 60 ljudi, mala zgrada od lokalnog kamena postala je recepcija, gospodarska kuća s tornjem preuređena je za smještaj dvije četveročlane obitelji. Na brdu su tri “cadoles”, kućice na stupovima sagrađene od drveta, čelika i platna, koje će funkcionirati kao vidikovci. Ideja je da se mjesto nastavi razvijati i “disati prirodno i samo od sebe, skoro kao sama priroda”, rekao je francuskim novinarima Troigros.
Michel Troigros u videu u kojemu prvi put pokazuje kako će izgledati novo imanje, najavljuje da će gotovo sve u restoranu, od vode do mesa, potjecati iz nekoliko okolnih kilometara. “Identitet obitelji Troigros”, objasnio je chef César Troigros, “su Roanne, povijest, priroda i 80 godina tradicije, sa stalnim našim nadogradnjama kojima nastavljamo evoluciju”.