Uvijek zanimljiva HTV ova emisija More danas je objavila originalni gastronomski prilog iz Mošćeničke Drage. More je angažiralo Stivena Vunića, chefa i vlasnika izvrsne konobe Zijavica, da skuha nešto s priljepcima. Priljepci su lako dostupni morski puževi vrlo snažnog, mineralnog okusa, koji su, nažalost zaboravljeni u hrvatskoj kuhinji.
Gospodin Vunić prvo je iz plićaka pokupio nešto priljepaka. Onda ih je dvije ili tri minute blanširao, pa procijedio tekućinu, koju je kasnije koristio u umakuOčistio je priljepke, prepržio luk, češnjak, čili imale rajčice ( “iz vlastitog vrta”), zalio pjenušcem, dodao meso priljepaka, podlio tekućinom od blanširanja pa ubacio polukuhanu svježu pastu kojoj je trebalo još minutu da bude gotova. Na kraju je na pastu s priljepcima naribao malo limunove kore
Toliko autentične jednostavne gastronomije kao u ovom receptu gospodina Vunića, nismo vidjeli u barem zadnjih godinu ili dvije HTV ovih raznih produkcija o kuhanju (ne računajući reprize Slatke kuharice Petre Jelenić).