Tomica Đukić, chef hrvatske nogometne reprezentacije i dugogodišnji glavni kuhar osječkog hotela Osijek, poslije šesnaest godina odlučio je promijeniti posao. Gospodin Đukić, kako javlja Večernji list, upravo napušta najbolji slavonski hotel. No, Đukić ne prelazi konkurenciju niti otvara samostalni restoran. Tomica Đukić bit će glavni chef Kliničkog bolničkog centra Osijek.
[adsense_content_v2]
Moramo priznati da još nikad nismo vidjeli da renomirani profesionalni chef prelazi iz restorana ili hotela u bolnicu. Tomica Đukić ovaj neobičan potez argumentira željom da podigne kvalitetu bolničke hrane,što je svakako plemenito.
U proteklih petnaestak godina zabilježili smo niz primjera poznatih chefova koji su samoinicijativno sudjelovali u projektima poboljšanja kvalitete javne prehrane, uključujući školske programe Jamiea Okivera, javne kuhinje Massima Botture i pandemijski angažman Daniela Humma i mnogih drugih chefova. U svakom slučaju, jasno je da će pacijenti osječke bolnice uskoro jesti hranu bolju nego što se poslužuje u većini slavonskih restorana.