Tomislav Špiček (44) Novu je godinu dočekao u zagrebačkoj bolnici Merkur. Špiček je u nedjelju doživio srčani udar. U utorak je novinarima Jutarnjeg lista i 24 sata ispričao da petnaestak minuta nije mogao doći do zraka, pa je odlučio zvati hitnu pomoć. Liječnici su mu dijagnosticirali infarkt, a on svoje zdravstveno stanje pripisuje višku cigareta i stresa.
Tomislav Špiček prošao je Esplanadinu kulinarsku školu. Radio je u čitavom nizu poznatih restorana, uključujući Okrugljak i Baltazar. Dok je kuhao u Baltazaru, proglašen je najboljim hrvatskim chefom. Poslije Baltazara u Zaprešiću je otvorio restoran Špiček koji nažalost nije uspio.
Po zatvaranju zaprešićkog restorana, Špiček se zaposlio u Kaptolskoj kleti, te je izgradio televizijsku karijeru kao najstroži sudac u RTL-ovom serijalu Tri, dva, jedan – kuhaj!Tomici Špičeku želimo što brže ozdravljenje.