Roko Nikolić i Marko Aćimović, poduzetni chefovi rovinjskog restorana Blu, vratili su se iz Ukrajine malo prije početka ruske invazje . Pa su odlučili kuhati u Baranji, mirnom i opuštenom dijelu svijeta.
Ekipa iz Blua, koji se otvara na proljeće, u petak 11. ožujka gostuje u Vinariji Josić čiji restoran spada među popularnije u Baranji. Nikolić i Aćimović u Baranji pripremaju petosljednu večeru s nekoliko prilično originalnih jela, poput filea od smuđa s bouillabaiseo od riječne ribe; moramo priznati da nikad još nismo probali riječni bouillabaisse.
Tu su još i odrezak vrata crne slavonske svinje s demi glaceom, cappelletti sa šumskim gljivama i keljom, losos patrva s hrenom i koromačem i čokoladni mousse sa slanim karamelom. Aperitivne i dižestivne koktele miješat će poznati barmen Filip Pleteš i suvlasnik Blua Lorenzo Bercan. Bluova večera kod Damira Josića košta 400 kuna.
Petak, 11. ožujka 2022.
19:00
Cijena 400 kuna
Rezervacije na 099 736 5945