Mirazur u francuskom Mentonu, najbolji restoran na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants, ponovno je otvorio rezervacije. Iako je Mirazur trenutno zatvoren, Colagreco se nada da će prve goste moći primati već u lipnju.
Mirazur nije jedini, mnogi restorani s dvije i tri Michelinove zvjezdice odlučili su početi ponovno primati rezervacije za ljeto iako ne znaju kako će se razvijati situacija s pandemijom i zabranama rada. Chef Massimo Bottura u samo 24 sata rasprodao je 400 ručkova i večera u svojim restoranima u Modeni, koje će kupci moći koristiti do kraja 2021. godine. Danas ih je u prodaju stavio još sto.
“U ovim teškim vremenima svi smo odlučili otvoriti rezervacije za lipanj, srpanj, kolovoz i rujan. S jedne strane to je čin nade, jer duboko vjerujemo u ljepotu prirode i zato smo sigurni da je trenutak koji proživljavamo, koliko god trajao, tek dio ciklusa koji će proći. S druge strane, upućujemo apel svim prijateljima i gostima da počnu razmišljati o rezerviranju restorana u cijelom svijetu, kako bi naša profesija preživjela i kako bismo se svi što prije oporavili od najduljeg perioda prisilnog zatvaranja u povijesti. Na koncu, trebamo ovo kako bi naši zaposlenici mogli ponovno početi raditi i kako bi preživjeli naši dobavljači. Zbog svega toga, želimo vam biti još bliži i pomoći kako znamo da uživate u ljepoti života dan po dan,” napisao je Colagreco na svom Instagram profilu.
U međuvremenu, Mirazur je na društvenim mrežama počeo objavljivati recepte i savjete. “Nadamo se da će vam naše informacije pomoći da se ponovno povežete s čarolijom dijeljenja i okusa, da postanete kreativniji i senzibilniji prema raznolikosti naše prehrane, dok svi skupa čekamo sa se sa zadovoljstvom ponovno sretnemo,” poručuje Colagreco