Michelinov chef Drage di Lovrana, još uvijek mladi Deni Srdoč, u intervjuu za današnji Novi list potvrdio je da napušta jedini kvarnerski Michelinov restoran sa zvjezdicom i da odlazi u inozemstvo. Srdoč kaže da ima ponude iz Austrije, Njemačke i Španjolske.
Čvrsto smo uvjereni kako je Srdočev odlazak u inozemstvo velika šteta za hrvatsku gastronomiju. Kult Plave Kamenice uvijek je podržavao međunarodnu razmjenu ljudi, ideja i proizvoda .
Ni jedna gastronomska scena ne može opstati bez relevantnih vanjskih utjecaja; ni jedan zaista ozbiljan restoran ne može točiti samo lokalni prosecco, a ignorirati šampanjac. Bilo bi super da Deni Srdoč ide na tri mjeseca ili šest mjeseci kod nekod od najboljih europskih chefova i da se onda vrati na Kvarner. No, trajni odlazak jednog od samo sedam hrvatskih Michelinovih chefova, ozbiljan je debakl za našu restoransku industriju.
U krajnjoj liniji, zamislimo samo da Michelinov chef Srdoč kuha u Plavom podrumu, restoranu sa savršenim lokalnim prirodnim sastojcima i svjetski relevantnom vinskom kartom. Profitirali bi i Opatija i Plavi podrum i sam Srdoč, jer bi nastavio raditi u svom prirodnom ambijentu.