Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dimljene dagnje dosad su najukusniji proizvod Bek Pušnice iz Kaštela

pusnice-bek-dagnje

Školjke vole dim. Dimljene kamenice klasična su delikatesa koje već jako dugo nema na hrvatskom tržištu. Dimljene jakovske kapice također su tradicionalni proizvod gastronomske industrije. Školjke vole dim, jer se dim odlično slaže s njiovom mineralnošću, a u slučaju jakovskih kapica pruža dobar kontrast slatkoći školjkina mesa.

U našim se samoposluživanjima mogu pronaći jedino dimljene dagnje. Koje se su, srećom,zaista jako ukusne. Prije par dana kupili smo dimljene dagnje kaštelanske tvrtke BEK Pušnica, specijalzirane za dimljenje lososa, tuna, kozica, sabljarki i dagnji.

Neki proizvodi ove tvrtke koja je izvrsno poslovala u 2019. da bi lani zbog epidemije doživjela golemi pad prometa, nisu nas baš oduševili. No, dagnje su zaista odlične. Premda male, one su pune, čvrste, jakog prirodnog okusa, zaokruženog i podcrtanog dobro odmjerenim dimom.

Bekove dagnje gastronomski su snack; možete ih jesti same s par kapi limuna i Tabasca, ili ih koristiti u tjesteninama, na pizzama, u rižotima i salatama. S obzirom na snagu okusa, ali i na nutricionističke prednosti (proteini, kalcij, željezo, vitamini A i C) cijena od 25 kuna za 100 grama  mesa dimljenih dagnji čini nam se prilično povoljnom.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Dimljene dagnje dosad su najukusniji proizvod Bek Pušnice iz Kaštela

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min