Hrvatski Masterchef i ove je godine Big Brother, s tek ponešto ozbiljnijeg kuhanja. Kao takav, ovogodišnji je Masterchef teško gledljiv, osim ako niste obožavatelj loših realityja. Međutim, ovosezonski Masterchef ima i jednu zaista dobru značajku. Skoro svaki tjedan u Masterchefu gostuje po jedan zaista vrhunski chef.
Sinoć je to bio Jure Tomič iz sjajne Ošterije Debeluh u Brežicama. Tjedan dana ranije u Masterchefu je gostovao Vinodolov chef Christian Godinić, a prije njega veliki Hrvoje Zirojević iz splitskog Dvora. Nastupi vrhunskih restoranskih, a ne televizijskih chefova u Masterchefu, važni su zbog više razloga.
Prvo, kandidati i gledatelji imaju što naučiti. Tomič i Zirojević istaknuti su protagonisti fine dininga, dok Godinić vodi i uspješno mijenja kuhinju koja svakodnevno izbacuje stotine i stotine tanjura.
Drugo, TV gledateljstvo ima priliku vidjeti kako se ponašaju chefovi koji svakodnevno rade za štednjakom i grillom. Treće, kandidati u živom kontaktu s jednim Tomičem ili Zirojevićem mogu početi usvajati stvarni profesionalnu radnu etiku restoranskih chefova. Gostovanja vrhunskih restoranskih chefova daju Masterchefu baš one sadržaje koji tom serijalu kronično nedostaju.