Mnogi su zagrebački restorani i ove zime otišli na produljene blagdane, što je i logično s obzirom na činjenicu da rade s bitno manjim kapacitetom nego u normalnim godinama. Ovih su se dana neki od najpopularnijih zagrebačkih lokala vratili na posao i ponovno uključili u sve dinamičniju pick up scenu.
Khaos Thai na Iblerovu trgu otvorio se u petak i već smo prvoga dana ondje uočili uobičajeni, uglavnom neizbježni red. Khaos Thai definitivno se pretvorio u jedinstveni komercijalni fenomen zagrebačkog street fooda.
Craft burger shop Burgeraj u Preradovićevoj otišao je na praznike par dana prije Badnjaka i otvorio se danas. Burgeraj je čisti pick up, ne radi s dostavnim službama. Trebate doći u Preradovićevu i burger naručiti na vratima, ili nazvati Burgeraj pa preuzeti burger.
S praznika se sutra vraća i Theatrium chefa Filipa Horvata, koji je u drugom lockdownu pokazao očekivano originalan pristup bistronomiji i street foodu, pa je među ostalim pripremao kobasicu od jadranske tune s raštikom i majonezom od wasabija, crni rižoto s dimljenim dagnjama, kao i klasike poput telećih jetrica s mantekiranim žgancima s parmezanom, lasagna s goveđim raguom i veličanstveno jednostavne i ukusne tjestenine cacio e pepe.