U zaista uzbudljivoj i neizvjesnoj utrci za Chefa godine Kulta Plave Kamenice, Monteov Danijel Đekić osvojio je treće mjesto. Danijel Đekić iza sebe ima još jednu jako uspješnu godinu.
Pošto je lani postao prvi hrvatski kuhar s Michelinovom zvjezdicom, Đekić je ove godine potvrdio zvjezdicu, što je zaista iznimno važno jer govori o kontinuirano visokoj razini pojedinog chefa i restorana. Svemu tome treba dodati da je Monte cijelu sezonu bio pun skoro do zadnjeg stola, usprkos ne baš niskim cijenama od oko sto ili više eura po meniju.
Đekićevo je kuhanje tehnički skoro besprijekorno, hrana izvrsno izgleda, a okusi su hedonistički i naglašeno ugodni. Osim toga, Monte gastronomski gledajući zaista jest superioran mnogim zapadnim restoranima s jednom Michelinovom zvjezdicom.
Ovih smo se dana u Londonu ponovo uvjerili da i prilično banalno kuhanje s korektnim sastojcima i dobrim restoranskim protokolom može donijeti jednu zvjezdicu. Đekić i njegov tim bitno su ambiciozniji od takvih, rutinskih Michelinovih restorana.