Samo za pairing hrane i vina u scenama svog novog filma Paris Can Wait, Eleanor Coppola angažirala je Mariju Helm Sinskey, kulinarsku direktoricu Robert Sinskey Vineyardsa iz doline Napa. Sinskey je vodila računa o tome da se u kadrovima janjeći kotlet pojavljuje uz crna vina iz Côte-Rôtie, da se trilja jede samo uz Silex Didiera Daguenaua, i da se uz pršut s dinjom pije baš Châteauneuf-du-Pape. Film priča o ženi čiji muž, filmski mogul u izvedbi Aleca Baldwina upropasti planove za romantični izlet, pa ona prihvati poziv šarmantnog Francuza na putovanje od Cannesa do Pariza. Eleanor Coppola novinaru Wine Spectatora rekla je da je na ideju za scenarij došla prisjećajući se kako ju joj je jednom vodič kroz Pariz bio neki strašno zgodan Francuz.
Glavnu junakinju Anne glumi, naravno, Diane Lane, kraljica sredovječnih good life melodrama, a Arnaud Viard igra Francuza koji je vodi na put, na kojemu će jesti, piti i razgovarati kroz raskošne pejsaže Provanse i Burgundije. “Toliko je filmova o mračnim temama, da sam htjela napraviti film ukojemu ćete uživati kao u čaši dobrog vina”, izjavila je Coppola, “Htjela sam pokazati različite aspekte francuske hrane, zajedno s vinima regija u kojima smo snimali”. U jednoj sceni Jacques Anni otkriva svoju opsesiju vinima dok ona umire od dosade slušajući tehničke detalje. Konzultant za sva geekovska pitanja o vinu na filmu je bio sam Francis Ford Coppola. “Morala sam smanjiti količinu ezoteričnih činjenica o terroiru i sortama jer se bojim da će publici to biti dosadno”, priznaje Coppola. Paris Can Wait njezin je prvi dugometražni film. Autorica je poznatog dokumentarca Hearts of Darkness o snimanju Coppolinog filma Apokalipsa danas u Vijetnamu i suredateljica u povijesnoj drami o Mariji Antoaneti s Kirsten Dunst u glavnom ulozi, blockbusteru koji potpisuje njezina kći Sofia Coppola.