Meksički revolucionar Enrique Overa proglašen je najboljim kuharom na svijetu za 2017. u izboru White Guidea. Prestižna godišnja nagrada ovog švedskog restoranskog vodiča koji je utjecajem odavno prerastao granice Skandinavije, dodjeljuje se chefovima i drugim liderima u svijetu gastronomije koji svojim utjecajem potiču njezinu evolucija ali i imaju kapaciteta postavljati nove granice. Global Gastronomy Award dosad su dobili Ferran Adrià, René Redzepi, Alain Passard, David Chang, Gastón Acurio, Massimo Bottura, Magnus Nilsson i Dan Barber.
Uredništvo White Guidea u obrazloženju Olverine nagrade piše da je taj chef “uzdigao meksičke klasike i omiljenu uličnu hranu na nove visine. Spajajući skromnost i sofisticiranost, prošlost i modernost, Olvera je bogati spektar lokalne hrane doveo u središte svjetske pažnje, otključavajući pritom tajne starih autohtonih delikatesa”. Olverin Restoran Pujol u Mexico Cityju zagovara samu srž meksičke kuhinje menijem koji se temelji na malim uličnim jelima. Njegova posvećenost “otkrivanju tajni regionalnih meksičkih kuhinja” ili “bakinog kuhanja” koje se maestralno odražava u jelu Mole Madre, moleu koji se priprema više od 1200 dana. White Guide je nedavno objavio listu više od 300 najboljih restorana na u Skandinaviji. Više o listi možete pročitati OVDJE.