The Disciples of Escoffier važna su međunarodna gastronomska organizacija kojoj je cilj promoviranje gastronomije, vrhunskih vina i visokih standarda u restoranskoj industriji, vinskoj industriji i industriji hrane.
Organizacija je dobila ime po Augustu Escoffieru, francuskom chefu koji je doslovno izmislio moderno restoransko i hotelsko kuhanje, i čiji bi opus morali poznavati svi koji se bave profesionalnim kuhanjem
The Disciples of Escoffier, organizacija osnovana u Francuskoj, sada ima 46 podružnica širom svijeta uključujući Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Italiju, Kinu, Australiju, Japan, Kanadu, Maroko i Švicarsku.
Aktualni predsjednik organizacije francuski je chef Nicolas Sale koji je donedavno vodio pariški Ritz, a u vodstvu Escoffierovih učenika nalazi se i Thierry Marx, jedan od najpoznatijih francuskih molekularnih kuhara.
Log into Facebook
Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
Zanimljivo je da u radu organizacije sudjeluje i Michel Escoffier, izravnipotomak Augustea Escoffiera koji obavlja dužnost počasnog predsjednika Disciples of Escoffier.
Disciples of Escoffier trebali bi do ljeta otvoriti svoju hrvatsku podružnicu sa sjedištem u Zagrebu. Prvi predsjednik bit će Mika Alix, popularni francusko-hrvatski chef koji je, među ostalim, do izbijanja pandemije kuhao sa Saleom u Ritzu.
Alix je također sudjelovao u radu laboratorijske grupe velikog Yannicka Allenoa (Ledoyen, ukupno 12 Michelinovih zvjezdica) na istraživanju raznih aspekata upotrebe sous videa.
Chef Alix ovih dana počinje pregovore s hrvatskim chefovima i restoraterima, oko izbora potpredsjednika i tajnika Disciples of Escoffier u Zagrebu.