Restorani zagrebačke Esplanade redovito prate sezone. Pa se tako u rano proljeće uvodi posebni meni o šparogama, u prosincu se sastavlja jelovnik koji se vrti oko bakalara, dok koncem svibnja u prvom planu moraju biti jagode.
Ovogodišnji meni chefice Ane Grgić posvećen jagodama sastoji se od četiri klasična deserta s maštovitim pomacima. U eclairu punjenom jagodama i pistacijama razliku čine listovi jagoda, koje baš nismo navikli jesti.
Domaći sladoled od jagoda servira se s umakom od bosiljka, ali i sa sušenim bosiljkom, koji ima prilično drukčiji aromatski profil od svježeg bosiljka. Svježe jagode ne poslužuju se sa šlagom, nego s granitom od bazge i svježom mentom. Naposljetku, u biskvit od kokosa stavljaju se karamelizirane jagode.
Svi su ovi deserti relativno široko pristupačni jer koštaju 40 do 45 kuna, što je uobičajena zagrebačka cijena za restoranski desert. Uz deserte se, među ostalim, toči izvrsni provansalski rose Minuty Or, kao i mojito s jagodama i mineralnom vodom.