Austrijski chef Wolfgang Puck već je 29 godina glavni chef dodjele Oscara. Njegov je zadatak svake godine razviti meni koji će biti dovoljno glamurozan za holivud, dovoljno općenit za različite ukuse i bar malo uzeti o obzir nutricionističke obveze i opsesije slavnih glumaca i filmaša.
Za veterana poput Pucka, koji se proslavio restoranom u Los Angelesu, to i nije velik izazov što ne znači da mu ne pristupa krajnje ozbiljno. Glumci se žale da su dodjele Oscara jedan od najnapornijih događaja na svijetu. Moraju se danima spremati, doći satima ranije, provesti puno vremena na crvenom tepihu, davati izjave o filmovima, praviti se idioti dok za fashion medije pričao o svom stylingu i odjeći, a onda sjediti u Dolby Theatru tijekom cijele ceremonije, bez puno prostora za pauze, odlaske na toalet, bez dovoljno alkohola i gladni. Na kraju ipak mogu vratiti balans kroz niz glamuroznih partyja na čelu s onim Vanity Faira i Governors Balla, na kojem kuha Wolfgang Puck.
Večera uvijek počinje s kanapeima koji su ove godine napravljeni s pikantnim tartarom od tune u kornetima od sezama s misom, posuženi su i mini wagyu burgeri, uštipci od jalapena i veganske kuglice. Predjela su bila cacio e pepe, piletina i valfima, bouillabaisse od bakalara i vegansko jelo od srca palme. Uz kruh posuženi su i dijetalniji i manje dijetalni ugljikohidrati, poput hrskavih pločica od riže, punjenih bao peciva i pizze.
Ove godine s Puckom je kuhao njegov štićenik, britanski chef Elliott Grover. Grover radio je u londonskom 45 Park Laneu i sam se ponudio za pomoć Pucku. No, Grover nije samo pomagao nego je za meni kreirao i jela za Oscare, među kojima su luksuznije verzije britanskih klasika fish&chipsa, Wellingtona, pite od piletine i starinskog triflea s trešnjama. Kao što smo već objavili, drugu godinu zaredom na dodjeli Oscara točio se samo rose šampanjac Brada Pitta Fleur de Miraval.
Glavna jela
Talijanska
Azijska
Pća
Deserti