Ponedjeljak nije osobito dobar za restorane. Ljudi se odmaraju od obilnog nedjeljnog ručka, a u uredima je načelno više posla nego drugih dana u tjednu, pa je manje vremena za gablec ili lunchbreak.
Ipak, danas oko podneva barem četiri stola u Lari & Penati bila su rezervirana, dok su nenajavljeni gosti poput nas također stizali na ručak. I tako već skoro deset godina. Lari & Penati u Petrinjskoj jedan je od najstabilnijih i najuspješnijih zagrebačkih bistroa.
Evo glavnih elemenata njegova uspjeha.
Hrana u Lari & Penati uvijek je dobra. Katkad doduše zna biti pomalo dosadna, ali nikad nije amaterska ili nekvalitetna. U Lari & Penati možda se jede predvidljivo, ali nikada loše.
Riječ je o kombinaciji street food žanrova s utjecajem američkih delija. Ta se definicija nije mijenjala od početka, a gosti su očigledno dobro prihvatili tu vrstu hrane
Premda sadrži petnaestak jela, jelovnik u Lari & Penati uvijek obuhvaća skoro sve važna formate i sastojke: tu su uvijek tri do četiri salate, par sendviča, par većih, konkretnih jela i nekoliko pašteta. Tu su uvijek i dvije do tri vegetarijanske opcije, gusja jetra, govedina, piletina i svinjetina.
Neka od najuspješnijih jela poput Reuben sendviča ili paštete od foie gras, nikad ne odlaze s menija
Zbog nekog bizarnog razloga, Lari & Penati godinama je držao samo sarajevsko pivo, jedno od najgorih na svijetu. Danas, među ostalim, drži Prvo viško Saison. Ponuda vina također se znatno poboljšala
Veliki i slasni Reuben sendvič (govedina, senf, kiselo zelje, raženi kruh, kiseli krastavci), košta 50 kuna. S dobrim pivom ili čašom finog vina možete, dakle, jako dobro ručati za osamdeseta kuna. Cijene skoro svih jela osim ramsteka, kreću se između 35 i 65 kuna.