Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINALNO ODBROJAVANJE Četvrto mjesto u izboru za Chefa godine osvojio je Marijo Curić iz 360

chef-godine-2020-marijo-curic

Profesionalni životipis Marija Curića rijedak je primjer lojalnosti i stabilnosti, i to u poslu u kojem su uglavnom stalne samo promjene. Naime, gospodin Curić kuha u jednom te istom restoranu već punih trinaest godina. Curić, rođeni Dubrovčanin koji je poslije završetka ugostiteljske škole radio u nekoliko dubrovačkih hotela, zaooslio se u današnjem 360 još 2007. godine kad se taj restoran zvao Gilles, po poznatom francuskom kuharu Gillesu Camilleriju, koji ga je i postavio. Curić i danas u intervjuima kaže kako je Camilleri na njega ostavio snažan utjecaj, te da je s Camilleriijem zapravo započela era fine dininga u Dubrovniku, što je uglavnom točno.

Nakom Camillerijeva odlaska restoran je promijenio ime u sadašnje 360, a Curić je postao glavni chef 2015. godine . Restoran 360 dobio je Michelinovu zvjezdicu 2018. godine što, naravno, predstavlja dosadašnji vrhunac Curićeve karijere. Tijekom trinaest godina vjernosti, Curić je stažirao kod niza velikih europskih chefova poput Phillipa Howarda, Marcusa Wearinga i Enrica Bartolinija. Zajednički nazivnik ova tri chefa jest iznimna elegancija njihova kuhanja i prezentacije, što je vidljivo i u Curićevu rukopisu u 360. Marijo Curić danas spada među najuspješnije protagoniste hrvatske restoranske industrije.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

FINALNO ODBROJAVANJE Četvrto mjesto u izboru za Chefa godine osvojio je Marijo Curić iz 360

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min