Rudi Štefan, kvarnerski ekonomist s briljantnom dalmatinskom karijerom, čovjek je koji zaista ima viziju. Gospodin Štefan ne bavi se samo kuhanjem. Štefan se zapravo bavi gastronomskim i poslovnim konceptima, i utoliko se značajno razlikuje od većine hrvatskih chefova.
Gastronomski gledajući, Štefan je vrlo precizno, minuciozno koncipirao novi dalmatinski kulinarski rukopis, služeći se globalnim načelima lokalnosti, održivosti, mikrosezonalnosti i pete četvrtine. Poslovno gledajući, Štefan je beskrajno vrijedan ali minijaturni radni prostor preko puta šibenske katedrale uspio pretvoriti u profitabilni Michelinov restoran, koji ljeti savršeno opslužuje pedesetak ili više ljudi premda nema pravu kuhinju.
A kad su ove godine došla teška vremena, Štefan je privremeno revidirao koncept Pelegrinija kako bi restoran mogao nastaviti raditi, a usput je, kao financijsku podršku, otvorio i delikatesnu pekarnicu Pupa by Pelegrini. Posebno je važno i mnogo šire od Pelegrinija, što je Štefan sa Chef’s Stageom uspio napraviti najvažniju gastronomsku manifestaciju ikad održanu u Hrvatskoj, koja je pokrenula pitanja presudna za opstanak i napredak restoranske industrije, dok je obrazovnim programom Budi Foodie državi i velikim hotelskim kućama pokazao što bi one morale raditi. S obzirom na sve ove zasluge, Rudolf Štefan bi trajno trebao biti u vrhu svakog izbora za Chefa godine.