Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINJAK POSTAJE CATO Popularni zagrebački kafić pretvara se u taqueriju

Finjak u Vlaškoj dugo je godina bio jedan od najboljih zagrebačkih kvartovskih kafića. Finjak je imak sve značajke važne za dobart susjedski kafić; simpatičnog, uvijek dobro raspoloženog vlasnika koji je poznavao skoro sve goste, razumne cijene i sasvim pristojnu robu.

Finjak se nedavno zatvorio, jer je vlasnik odlučio iznajmiti prostor jednoj bivšoj Noelovoj djelatnici. Koja će u Finjaku početkom rujna otvoriti taqueriju Cato. Cato će, kako piše na letku na vratima lokala, sam pripremati kukuruzne tortilje za tacose. Cato najavljjuje i koktele i prirodna vina. Street food s prirodnim vinima sasvim je uobičajen za Pariz ili Kopenhagen, ali ne baš i za Zagreb.

Zagreb nema ni  osobitu tradiciju taquerija. Najbolji se tacosi jedu u El Toru, a uvjerljivo najbolju taqueriju vodio je prije pet ili šest godina Tvrtko Šakota, u prostoru gdje se danas nalazi street food lokal Kai. Nadamo se da Cato ima ambiciju približiti se Šakotinim standardima.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

FINJAK POSTAJE CATO Popularni zagrebački kafić pretvara se u taqueriju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min